“Naljakas, et nii paljud küsivad: oled kunstnik? Mis sinuga juhtunud on?” naerab Tallinna ühes restoranis järjekordse maalinäituse avanud Nikolai Bleskov, kirjutab SL Õhtuleht.

Tosinkond aastat tagasi ajalehtedes pealinna üheks mõjuvõimsamaks gangsteriks nimetatud ning Permi maffia liikmeks arvatud mees väidab, et on joonistanud ja maalinud peaaegu kogu elu, kusjuures kõik oskused hankinud ta ise raamatust õppides.

“See, et ma 15 aastat kinni istusin, ei tähenda, et praegu pätt oleksin… see on minevik… ma ei ole maffiast… olen normaalne inimene nagu kõik ülejäänud, kel võimalus eksida, armastada, end purju juua… olnut ei saa unustada, kuid eluga peab edasi minema… ma pole kedagi tapnud ja enam pole mul midagi häbeneda,” räägib Bleskov, kes oma visiitkaardile märgib ametiks kunstnik-disainer ning märgib, et elatub kunagi aetud metalliärist ja toona tehtud investeeringutest.

1996. aasta oktoobris mõistis Pärnu linnakohus Nikolai Bleskovi väljapressimise eest kaheksaks aastaks vangi, kuid ta vabanes enne tähtaega, süüdistuse järgi tungis Bleskov mitme kaaslasega Pärnu ärimehe Ain Künnapase korterisse ning nõudis temalt nuga kõrile pannes 10 000 dollarit; 2005. aastal süüdistati Bleskovi selles, et ta müüs varastatud VW Passati omanikule 30 000 krooni eest tagasi.