Läntsi sõnul on Ossinovski teinud selgelt tugevama valiku kui tänane erakonna esimees. "Inara Luigas on sotside peasekretärina nii selgelt sobilikum valik, et võib osutuda reaalseks ohuks ka Sven Mikseri tagasivalimisele," kirjutab Länts oma blogis.

Aastatel 2005-2010 SDE peasekretäriks olnud Länts tunnistab, et erakonna sees on olnud kuulda omajagu kriitikat juhtimise osas. "Kusjuures uuendusi mitte pelgalt ei oodata, vaid pigem on nende järele juba tungiv nõudlus," märgib Länts ja nendib, et vaadates Sven Mikseri peasekretärikandidaadi Karel Rüütli programmi ei ole sealt uuendusi loota. "Võib öelda, et kokkuvõtlikult on tegemist pika jutuga sellest, kuidas asju tuleb teha kindla peale ehk siis endistviisi edasi," leiab Länts.

Läntsi hinnangul on Inara Luigasel pikaaegse vallavanema ja kogukonna liikumise liidrina väga tugev kohaliku tasandi tunnetus. "Just selline, mis peaks aitama viia otsustustasandi erakonna sees taas laiemaks keskkontori suunavast-manitsevast peajoonest."

"Inara kogus viimastel valimistel ligi 1200 häält ehk ligikaudu neli korda rohkem hääli kui Karel. Kusjuures Inara oli paigutatud oma ringkonna nimekirja viimaseks, mis tegi edu saavutamise mõistagi eriti raskeks. Vahe käriseb veel rohkem kui panna kogutud hääled suhtesse kõigis vastavas ringkonnas antud häältega – sellisel kujul on Inara mandaat 9 korda tugevam. Ka Jevgeni oli nii arvutades edukam, kui Sven, kuid nende vahe ei ole isegi 1,5-kordne," meenutab Länts.

"Kolmandaks on Inara naisterahvas ning naisi on täna erakonna aktiivses tipus selgelt liiga vähe. Kusjuures peasekretäri töös tuleb toimetada 24/7; sa oled kõikjal ja kõikide jaoks; sinu mureks on nii kellegi määrdunud püksid, majapidamine kui ka tulevikuperspektiivi hoidmine. Ka emainstinkt, arenenud empaatiavõime ja oskus kuulata ning toetada nii helgel kui raskel hetkel on hindamatu väärtusega võimed."

Sotsiaaldemokraadid valivad uue peasekretäri 30. mail.