Õunapuu kuulus enne Sotsiaaldemokraatlikku erakonda. Äriregistrist nähtub, et ta astus parteist välja 13. septembril. Samal päeval liitus ta Keskerakonnaga. Eelmistel riigikogu valimistel kogus Õunapuu sotside ridades Tartu- ja Jõgevamaal 1447 häält, kuid riigikogusse ei pääsenud. 2016-2017 oli ametis Tartu abilinnapeana. Tänavuse aasta algusest aga regionaalhalduse osakonna Tartumaa talituse juhataja.

Õunapuu ütles Delfile, et erinevad inimesed Keskerakonnast on temaga rääkinud juba pikemat aega. "Sotside tegemistest olen end lahti sidunud viimase aasta jooksul. Olen loobunud maakonna juhatuses osalemisest,samuti panin maha Tartu valla osakonna juhi koha," rääkis ta.

"Uuenenud Keskerakonna viimase aja tegevused on olnud mulle sümpaatsed,tugevalt on pööratud tähelepanu regionaalarengule, samuti on parandatud omavalitsuste toimetulekut,seda läbi tulubaasi tõusu. Mulle meeldib ka nende aetav solidaarsem poliitika,kus arvestatakse erinevate ühiskonnagruppidega," jätkab ta. "Peaminister Jüri Ratas ,keda tunnen juba aastaid ja kellega olen koos võrkpalli mänginud,on end tõestanud nii uuenenud Keskerakonna esimehena kui ka peaministrina."

Tartumaa piirkonna juht, Keskerakonna juhatuse liige Aadu Must sõnas, et Keskerakonnaga liitus asjalik inimene, kelle teadmised annavad erakonnale rohkelt. "Me oleme Jaaniga lähedasi vaateid jaganud ja ühiselt tööd teinud mitmeid aastaid. Ta on nii Tartu linnas kui ka maakonnas tuntud ja kogenud poliitik, kes on südant valutanud oma kodukandi edendamise eest," rõhutas ta.