"Minule pakuti ka neli aastat tagasi teatud summat, summaks oli siis ligi 15 tuhat krooni, et ma viiksin selle Reformierakonna toetuseks panka," rääkis erakonna liige ja nimetas pakkujaks Kalle Pallingut, kirjutab ERR Uudised.

Annetaja küsis enda sõnul Pallingult, miks ta raha ise ei taha maksta, ning Palling vastas, et tegi ise seda paar nädalat tagasi ja tal oleks imelik viia veel sellist summat, tema viidud summa oli ka mõnevõrra suurem. "Ja siis ta otsis kellegi teise, kelle kaudu erakonda toetada," rääkis anonüümne tunnistaja.

Praeguse Reformierakonna rahastamisskandaali kohta ütles ta, et tal on väga hea meel, et Silver Meikar pidas vajalikuks selle avalikustada, sest asjad käivadki nii.

Kalle Palling eitab süüdistust. "Mina olen Reformierakonnale teinud annetusi ainult oma isiklikest vahenditest," ütleb ta ning lisas, et tema arvates on tegu laimuga. Ta eitas ERRiga rääkides, et oleks ta kellelegi teisele raha andnud, et too selle raha oma nime all erakonna arvele kannaks. 

Paar tundi hiljem saatis Palling pressile teate, et ERRi uudistes ära märgitud 14 500 kroonise annetuse 8. aprillil 2008 tegi tema pikaaegne tüdruksõber Kairi, kellega ta oli aastaid ühiselt oma elu majandanud ja rahalisi kohustusi jaganud, näiteks ühise eluaseme üüri ja muid kulutusi. "Seetõttu ta minu palvel erakonnale annetuse tegi," teatas Palling.

"Palusin temal annetus teha, kuna olin lubanud oma kampaaniakulud katta, kuid sel hetkel ei olnud mul võimalik endal ülekannet teha," kirjutas Palling.

"Täna me enam koos ei ela ja ühist majapidamist ei oma. Kindlasti ei olnud mu kavatsus annetust varjata ning mõistan, et tänases olukorras võib see tekitada negatiivseid küsimusi. Samas kinnitan veelkord, et mul ei olnud sellega seoses mingeid halbu kavatsusi, vaid see oli tingitud teadmatusest, et see võib olla probleem," teatas Palling.

"Kinnitan ka, et minu varasema tüdruksõbra poolt annetatu pärines minu isiklikest vahenditest ja tänaste uudiste valguses ütlen ka juurde, et kindlasti ei palunud ega nõudnud mul seda teha keegi erakonnast. Nagu öeldud, oli tegu pigem praktilise küsimusega ja teadmatusega, et tegu võiks olla probleemiga," lõpetas Palling.