Samuti on õigeks mõistetud ka teine süüdistatav Svetlana Volkova (47), teatas Viru maakohus.

Süüdistuse kohaselt nõudis Erro tema juhitavas kriminaalmenetluses kahtlustatava isikult Svetlana Volkova vahendusel pistist selle eest, et ta ei taotleks kahtlustatava vahistamist.

Toimuv oli õiguskaitseasutuste kontrolli all ning kuritegu jäi seetõttu katse staadiumisse.

Samuti süüdistati Silvi Errot selles, et ta osutas vaimset kaasabi kriminaalmenetluses kannatanuna esinevale Yuryle teadvalt valeütluste andmisel.

Nimelt soovis Yury muuta oma esialgseid ütlusi, et tema tuttav, kes oli kriminaalmenetluses kahtlustatavana kinnipeetud, vabaneks arestimajast.

Silvi Errot süüdistati pistise nõudmise katses. Samuti süüdistati Errot kriminaalmenetluses kannatanu poolt teadvalt valeütluse andmisele kaasaaitamises.

Svetlana Volkovat süüdistati pistise vahendamises. Yuryt süüdistati kriminaalmenetluses kannatanuna teadvalt valeütluse andmises.

Viru Maakohtus toimunud istungil loobus prokurör Silvi Erro süüdistusest ja palus lõpetada menetlus Yury suhtes seoses viimase surmaga. Kriminaalmenetlus süüdistatava Yury suhtes lõpetati seoses tema surmaga.

Kohtuvaidlustes palus prokurör mõista Silvi Errole karistuseks 2 aastat reaalset vangistust, Svetlana Volkovale aga 6 kuud vangistust tingimisi.

Kohtuotsus ei ole veel jõustunud ning selle osas on võimalik esitada apellatsioon.