Tänasele Eesti Loto nõukogu kokkusaamisele on ükshaaval kutsutud personaliotsingufirma Fontes poolt välja valitud juhatuse esimehe kandidaadid. Kuue sõelale jäänud pretendendi hulgas on lotofirma senine juht Aivar Lepp, aga ka Reformierakonna endine peasekretär, erakonna halliks kardinaliks kutsutud Heiki Kranich, kirjutab Äripäev.

Üks etapp on elus läbi saanud, peaks midagi muud proovima, põhjendas Kranich enda kandideerimist. Vahepealsetel aastatel on mees osalenud maadevahetustes ning vahendanud mitmele Eesti ärimehele kontakte Bulgaarias.

Ühe Reformierakonna siseeluga kursis oleva allika sõnul võib Kranichi kandideerimise taga olla kaks varianti - kas Reformierakond on ühe suure tehingu idanema pannud või on Kranich nii suurtes rahalistes raskustes, et otsib sissetulekut.

"Kõike võib olla, spekuleerida võib igasuguste asjadega," lausus Eesti Loto nõukogu liige Andres Ammas küsimuse peale, kas Kranichi kandideerimine võib olla seotud Eesti Loto tulevase erastamisega ning Reformierakonna sooviga suruda ühte oma liiget firma etteotsa. IRLi liikmest Ammase arvates ei peaks inimesele poliitiku märk eluks ajaks külge jääma. "Ei tohi unustada, et Heikil on silmapaistev finantsinstitutsioonides töötamise kogemus," lisas ta nii pankuri kui ka keskpankuri leiba maitsnud mehe kohta.