Ettevõtlusameti ettevõtluse arendamise osakonna juhataja ametikohal töötas kuni 19. maini 2013 Mart Repnau, kelle lahkumisel korraldati 10. maist 24. maini kestnud avalik konkurss, mille võitis Mutli, teatati Delfile ettevõtlusametist.

Mutli põhipalk on 1733 eurot kuus (palgaaste 27).

Jaanus Mutli suhtes koostati 1. juulil 2009 väärteoprotokoll selle kohta, et ta võttis AS-i Lasnamäe Tööstuspargi nõukogu liikmena Tallinna Farmaatsiatehase AS-lt vastu Domina World Traveli kinkekaardi väärtusega 15 000 krooni, kirjutas Eesti Päevaleht 2010. aastal. Kinkekaardi eest käisid reisil Tenerifel Mutli elukaaslane ja ämm.

Põhja politseiprefektuuri karistas Jaanus Mutlit selle eest 9000 kroonise rahatrahviga, kuid Mutli kaebas väärteootsuse edasi maakohtule, taotledes väärteomenetluse lõpetamist nii väärteokoosseisu puudumise kui ka väärteo aegumise alusel.

Harju maakohus tühistaski 10. novembril 2010 väärteo, kuid avastas selle käigus, et Mutli teol on kuriteo tunnused ja saatis väärteoasja materjalid Põhja ringkonnaprokuratuurile kohtueelse menetluse korraldamiseks. Mutli kaebas seepeale riigikohtusse, mis otsustas, et maakohtu otsuse ajaks oli väärtegu aegunud ja seetõttu oleks tulnud menetlus lõpetada. Riigikohus mõistis Mutli kasuks välja ka 30 000 krooni kaitsjatasusid.

Kuna Harju maakohtu otsus Mutli asi kuriteo tunnuste tõttu prokuratuurile uurimiseks saata tuli samal ajal, kui peale viimaseid kohalikke valimisi pidasid Keskerakond ja sotsiaaldemokraadid läbirääkimisi Tallinnas koalitsiooni tegemise osas, olid sotsiaaldemokraadid Mutli abilinnapeana jätkamise vastu. Keskerakonna esimees Edgar Savisaar küll toetas Mutlit, aga abilinnapeana uues linnavalitsuses Mutli siiski ei jätkanud.

Peatselt võeti Mutli aga SA Tallinn 2011 juhatuse liikmena tööle, kus ta tegutses kolm aastat.

Mutli kuulub Keskerakonda ning kandideerib kohalikel valimistel Keskerakonna nimekirjas Nõmmel.