Haridus- ja teadusministeerium on küll välja lubanud õpetajate palgatõusu, aga ülejäänud nende haldusala töötajate palgatõusu osas pole veel otsustatud, millistel ametnikel ja kui palju järgmisel aastal töötasu tõsta.

Põllumajandusministeeriumil seisavad otsused palgafondi täpse jaotuse osas haldusala asutuste vahel alles ees. "Meie sektori kestva arengu alustala on põllumajandusteadus ja rakendusuuringud," teatas põllumajandusministeeriumi pressiesindaja Karin Volmer. 2013. aastal on põllumajandusteaduse tugevdamiseks plaanis mitmed tegevused, sealhulgas Jõgeva Sordiaretuse Instituudi ja Eesti Maaviljeluse Instituudi teadustöötajate palkade tõstmine.

Rahandusministeerium ja keskkonnaministeerium teatasid, et saavad palgatõusu täpsemast jaotumisest rääkida peale riigieelarve vastuvõtmist. Ka majandus- ja kommunikatsiooniministeeriumis pole neid otsuseid veel tehtud.

Siseministeeriumi valitsemisalas tõusevad personalieelarved 2013. aastal keskmiselt 4,4 protsenti, päästjate palgad tõusevad keskmisest enam ehk viis protsenti. Täpsema jaotuse ettepanekud esitavad ministeeriumile allasutuste juhid.

Palgatõusu eelduseks on siseministeeriumi pressinõunik Annely Martini sõnul nii päästeameti kui politsei- ja piirivalveameti palgasüsteemide reform, millega kaotatakse sissetulekute ebaühtlus sama tööd tegevate ametnike vahel.