Suurem osa ajateenijatest tähistavad jõule kodus sõduri baaskursusele või nooremallohvitseride kursusele järgneval puhkusel. Detsembri keskpaigaks lõpetasid oktoobris teenistust alustanud ajateenijad sõduri baaskursuse, ligi 500 juulis teenistust alustanud sõdurit lõpetas nooremallohvitseride kursuse.

Pühade ajal väeosas viibivatele ajateenijatele pakuvad väeosad igapäevasest pidulikumat söömaaega, samuti saavad sõdurid käia jumalateenistustel või viiakse jõulujumalateenistus läbi väeosas kohapeal. Need ajateenijad, kes veedavad jõulud väeosades, saavad puhkustele ja lubatakse välja aastavahetuse paiku.

Vahipataljoni ajateenijail avaneb võimalus külastada pühade ajal kino, minna uisutama ja ringkäigule Kadrioru lossi. Soovijad said võtta osa kaitseväe jõulujumalateenistusest 18. detsembril Toomkirikus ja kuulata kaitseväe orkestrit.

Kaitseväe logistikakeskuse logistikapataljoni ajateenijatele esinesid jõulueelsel nädalal Vesiroosi lasteaia lapsed. Samal nädalal peeti ka ajateenijate taidlusvõistlust, kohtuti jõuluvanaga ning soovijatel oli võimalus osa võtta kaitseväe jõulujumalateenistusest Toomkirikus. Järgnevatel päevadel on logistikapataljoni ajateenijatel võimalus külastada sõjamuuseumit ning AHHAA keskust.

Staabi- ja sidepataljoni ajateenijatele pakutakse lisaks pidulikule jõuluõhtusöögile kino, teatri, AHHAA keskuse, meremuuseumi, jõululaada, Kalev SPA ja rahvusooperi külastusi.