Kiirabiga haiglasse toodute arv oli 419 ehk 28 protsenti kõigist pöördumistest. Intensiivravisaalis vajas abi 30 patsienti, teatas haigla oma koduleheküljel.

"Võrreldes esimese streiginädalaga oli märgata EMO koormuse tõusu, suurenenud on ka kiirabiga toodud patsientide arv," hindas haigla EMO juhataja Kristina Põld.

Esimesel streiginädalal pöördus regionaalhaigla EMO osakonda kokku 1472 patsienti, kellest 261 vajasid edasist haiglaravi. Kiirabiga haiglasse toodute arv oli 383.

Erakorralise meditsiini osakonda pöördujatel palus Põld arvestada, et kriitilises seisundis haigeid teenindatakse väljaspool üldjärjekorda ning kergemas seisundis haigete ootejärjekorrad võivad seetõttu pikeneda.

Põld juhtis tähelepanu, et EMOsse pole mõtet pöörduda patsientidel, kelle vastuvõtt polikliinikus ära jääb. "EMO ei asenda ega kiirenda eriarsti vastuvõtule jõudmist ning retsepte saab pikendada perearsti juures," ütles Põld.

1. oktoobril alanud meditsiinitöötajate streigi ajal töötavad nii Harjumaa kiirabibrigaadid kui ka erakorralise meditsiini osakond (EMO).

Vältimatut arstiabi osutatakse kõigile patsientidele, kes seda vajavad.