Oktoobris läbi viidud Emori uuring pakkus Keskerakonnale 32-protsendilist toetust, IRLile 13-protsendilist, Reformierakonnale 13-protsendilist, sotsidele 11-protsendilist ja Eesti Konservatiivsele Rahvaerakonnale (EKRE) 2-protsendilist toetust.

Tegelikult sai aga Keskerakond 31,9 protsenti häältest, oravapartei 13,7 protsenti, IRL 17,2 protsenti, sotsid 12,5 protsenti ja EKRE 1,3 protsenti.

Põhjuseks, miks IRLi tulemus osutus tegelikust suuremaks, pakkus Emor, et erakond suutis tõenäoliselt aktiivse ja atraktiivse kampaania toel jätkata populaarsuse kasvu väljaspool Tallinna ja Tartut ning võtta valimisliitudelt olulise osa pärast viimase küsitluse toimumist.

TNS Emori kohalike valimiste eelse uuringu tulemused Tallinnas erinevad oluliselt tegelikest vaid sotsiaaldemokraatide osas. Kui kogu Eestis on Sotsiaaldemokraatlik Erakond võrreldes eelmiste valimistega oluliselt kosunud, siis Tallinnas tuli vaatamata uuringutes ilmnenud erakonna heale kuvandile vaid eelmiste valimistega samaväärne tulemus.

Üheks põhjuseks on Emori teatel nähtavasti atraktiivsete ja aktiivsete (välja arvatud Nõmmel ja Kesklinnas) kandidaatide puudumine, kelle poolt oleks saanud hääletada kõhklevamad valijad, kes kaalusid mitme erakonna vahel valiku tegemist, näiteks Lasnamäel ja Põhja-Tallinnas.

Kui üldist valimisaktiivsust prognoosis Emor 60 protsendi juurde, siis tegelikult oli see 58.