Pärast Keskerakonna ümber lahvatanud korruptsiooniskandaali teatas peaminister Jüri Ratas tagasiastumisest 13. jaanuari öösel, vahendab ERR. Kantar Emor viis küsitluse läbi 14.-19. jaanuarini ehk vahetult pärast otsuse teatavaks saamist.

Uuringu järgi on endiselt populaarseim partei Reformierakond, keda toetas sarnaselt detsembrikuule ka jaanuaris 27 protsenti.

Populaarsuselt teiseks parteiks tõusis Emori küsitluses Keskerakond 19 protsendiga. Detsembris oli nende toetus 16 protsenti ja koht populaarsusedetabelis neljas.

Kolmandal kohal oli Eesti 200, keda toetas jaanuaris 17 protsenti. Kuu varem oli nende toetus veidi kõrgem ehk 18 protsenti.

Valitsuse vahetusega opositsiooni läinud EKRE toetus oli jaanuaris 14 protsenti. Detsembris oli EKRE toetus 17 protsenti.

Ülejäänud parteide toetus jäi samaks või muutus vähe. Sotsiaaldemokraatliku Erakonna toetus oli jaanuaris sarnaselt detsembrile kaheksa protsenti.

Isamaal õnnestus oma detsembrikuist seitsme protsendi suurust toetust tõsta kaheksale protsendile jaanuaris.

Roheliste toetus oli jaanuaris neli protsenti, detsembris oli neil toetajaid viis protsenti. Tulevikuerakonna toetus oli mõlema kuu küsitluses üks protsent.