Saates räägiti ka, et Šmigelskene andis lastekodule korralduse mitte lubada emal lastega kohtuda, kirjutab Põhjarannnik.

Perekonnaseaduse paragrahv 143 ütleb, et lapsel on õigus isiklikult suhelda oma vanematega ning vanematel on õigus ja kohustus suhelda lapsega isiklikult. Sama kehtib ka perest eraldatud lapse vanema kohta, kelle suhtlusõigust pole kohus piiranud.

Tänaseks Narva lastekodu juhataja ning Tudulinna sotsiaaltööspetsialisti tegevuse suhtes läbi viidud järelevalvemenetlused on lõppenud sellega, et kummagi töös ei tuvastatud rikkumisi ja tehti vaid pisimärkusi.

Maavalitsuse lastekaitse peaspetsialisti Andres Julle sõnul selgitas järelevalve, et ema ei ole lastekodu poole oma lastega kohtumiseks üldse pöördunudki.

"Kodutunde" produtsent Kristi Nilov ütles Põhjarannikule, et kuna vastutavad ametkonnad pole oma menetlustega sisuliselt midagi teinud, kavatsevad nad Tudulinna osas teha jätkusaate, “sest tegemist ongi kinnimätsimise ja ringkaitsega”.

Laste ema kohtus esindanud vandeadvokaadi Senny Pello kinnitusel ei saa kuidagi väita, et selle Tudulinna juhtumiga kõik korras oli. "Kui vallavanem on väitnud, et neil polnudki mõttes lapsi päriselt emalt ära võtta, siis tegelikult oli hooldusõiguse äravõtmine algusest peale nende eesmärk," sõnas ta.