Täna alustas linn Emajõe tänava pikendusel jõeäärsele kõnniteele täite vedamist, et peatada kohati üle kaldakindlustuse tulnud vee voolu Supilinna, teatas Tartu linnavalitsus.

Ohus on ka kaks suurt paplit, mis on hakanud pehmeks muutunud kaldalt vette vajuma. "Vette vajudes võtavad puud kaasa ka osa kaldakindlustusest. Selle vältimiseks on kaks võimalust - puud maha saagida või need kuidagi kinnitada. Otsustasime esialgu paplid trossidega teisel pool teed olevate puude külge kinnitada," selgitas linnamajanduse osakonna juhataja Rein Haak.

Täna jätkatakse ka vee ümberpumpamist Supilinna tiigist. Liikluseks on suletud Oa tänav Meloni ja vabaujula vahelisel lõigul, Liiva tänav Ujula ja Emajõe vahelisel lõigul, Salutähe tänav Varsa-Hipodroomi lõigul, Ranna puiestee ja Ihaste tee Ihaste põiktänava ja Salutähe vahelisel lõigul. Suletud on ka Ihaste põiktänava üks sõidusuund. Emajõel on keelatud mootoriga veesõidukite liiklemine.

Liikluspiirangud kehtivad kuni Emajõe veetaseme languseni. Üleujutusest tingitud probleemide korral võib tööpäeviti kl 8-18 helistada linna heakorratelefonile 1789. Kui üleujutuse tõttu on tekkinud elu või tervist ohustav olukord, siis tuleks helistada hädaabi numbril 112.