Lisaks juba suletud tänavalõikudele suleti täna hommikul teepervede vettimise tõttu liikluseks ka Ihaste põiktänava üks sõidusuund. Lubatud on ühesuunaline liiklus Lammi tänava suunas. Endiselt on liikluseks suletud Oa tänav Meloni ja vabaujula vahelisel lõigul, Liiva tänav Ujula ja Emajõe vahelisel lõigul, Salutähe tänav Varsa-Hipodroomi lõigul, Ranna puiestee Emajõega paralleelne lõik ja Ihaste tee Ihaste põiktänava ja Salutähe vahelisel lõigul. Liikluspiirangud kehtivad kuni Emajõe veetaseme languseni ja teeolude paranemiseni, teatas Tartu linnavalitsus.

Maavanem on keelanud Emajõel mootoriga veesõidukite liiklemise.

Linna, päästekeskuse ja kaitseliidu ühine tegutsemine on hoidnud üleujutusaladel olukorra stabiilse.

"Vee ümberpumpamine, kraavide sulgemine ja muud üleujutuse tõkestamiseks
kasutusele võetud abinõud on kaasa aidanud olukorra stabiliseerumisele. Veel eile sulgesid päästekeskuse ja kaitseliidu mehed saja liivakotiga Tähtvere spordipargis kuivenduskraavi, et tõkestada üleujutusala suurenemist Supilinnas," rääkis linnamajanduse osakonna juhataja Rein
Haak.

Üleujutusest tingitud probleemide korral võib tööpäeviti kl 8-18 helistada linna heakorratelefonile 1789. Kui üleujutuse tõttu on tekkinud elu või tervist ohustav olukord, siis tuleks helistada hädaabi numbril 112.

Hea lugeja, saada meile suurveest pilte! Fotod võid saata meiliaadressile rahvahaal@delfi.ee või kasuta lehe vasakul servas olevat Rahva hääle vormi!