Natalja elu ei ole olnud kerge. Omaette elamise võimalust ootas ta üheksa aastat. Ta käis tööl, kasvatas puudega poega ning aitas vanaemal vanaisa eest hoolitseda. 2010. aasta maikuus sai Natalja munitsipaalkorteri Raadikule. Varsti pärast seda sai naine teada, et ootab jälle last. 

"Ma olen alati töötanud, küll lapsehoidja, küll pagarina, kunagi ei istunud, käed rüpes. 2011. aasta aprillis sündis Nikita ja ma läksin dekreeti. Raha oli vähem, kuid korteri eest püüdsin tasuda õigeaegselt. Kui ka tekkis võlgnevusi, siis ainult väikeste summade osas," selgitas Natalja Vavilova. 

Aasta tagasi, 25. novembril suri Nataljal vanaisa. Matusteks kulus kogu raha, mis oli mõeldud üüri tasumiseks. See saigi põhjuseks, miks otsustati Vavilovite üürileping lõpetada. 

"Meie viieaastane leping  muudeti aastaseks ning kui see lõppes, siis seda enam ei pikendatud. Näitasin küll vanaisa surmatunnistust, selgitasin, et sel hetkel ei olnud mul teist valikut, aga ei midagi," rääkis Natalja. 

Hoolimata olukorrast, millesse Natalja sattus, ei kavatse ta alla anda. Kuid tema 12aastasel selgrooprobleemidega pojal Alekseil, on tekkima hakanud närvisüsteemi häired. Ta küsib iga päev pisarais silmil emalt, kas nad tõepoolest jäävad katuseta pea kohal. Vähe sellest, et Aleksei on hakanud kehvasti sööma, on ta ka kaks korda proovinud endalt elu võtta. 

Ka väike Nikita on puudega. Ta ei saa veel olukorra tõsidusest aru, kuid tunnetab hästi perekonnas valitsevat meeleolu. Ta on muutunud väga rahutuks ning ei lase emal üksinda sammugi astuda. 

"Ma püüan kõigest hingest, kuid on olnud hetki, kui pole poest isegi piima saanud osta. Mõlema lapse pealt saan kokku 115 eurot. Abi otsida pole kusagilt. Noorema poja isa keeldus kohe, vanema poja isast sai narkomaan. Loodan noorema varsti lasteaeda panna, siis saan tööle tagasi minna, mind väga oodatakse seal," rääkis naine. 

Munitsipaalvara osakonnast kinnitati ajalehele, et leping Natalja Vaviloviga lõpetati, kuna lepingu tingimusi rikuti mitmel korral. Asedirektor Priit Pärtelpoeg ütles, et naine saab pärast lepingu lõppemist uuesti taotleda munitsipaalpinda. 

Munitsipaalkorterites elavad võlgnikud ei ole harukordsed. Natalja sõnul elab nendegi majas perekond, kelle üürivõlg kolmetoalise korteri eest ulatub 10 000 euroni. Natalja võlg linna ees on alla 500 euro. 

Linn praegu Vaviloveid aidata ei saa, ainuke võimalus on naisel kohtusse pöörduda.  Neid lubas tasuta  aidata jurist Olga Väino, kelle sõnul ei näe ta perekonna väljatõstmiseks mingit alust. "Tunne on, nagu vajaks seda korterit keegi teine," arvas jurist.