„Seni teadaoleva info põhjal saan öelda, et teadmata isikud sisenesid meie kodulehe üldosale ning püüdsid selle kaudu oma pahavara levitama hakata,“ ütles Elroni kommunikatsiooni- ja turundusjuht Mai Vahtrik. „Elroni piletimüügisüsteemile ja klientide andmetele pahalased ligi ei pääsenud.“

Riigi Infosüsteemi Ameti (RIA) kinnitusel toimus Elroni veebilehe üldosa vahendusel pahavara levitamine. „Pühapäeva pealelõunast esmaspäeva õhtuni jagati Elroni peamiselt veebilehelt www.elron.ee Astrum exploitkitiga „kingitusi“ (pahavara). Kes kasutas pahavara jaoks sobilikku tarkvarakomplekti lehe külastamisel, osutus kvalifitseeruvaks ja sai sealt suunamise IP-le 46.105.233.200 porti 6219. Järgnes suure tõenäosusega nakatumine,“ teatas RIA.

RIA avaldas oma kodulehel ka näpunäiteid, mida nimetatud ajavahemikul Elroni veebilehte külastanud kliendid ette peaksid võtma.

RIA koordineerib riigi infosüsteemi arendamist ja haldamist, korraldab infoturbega seotud tegevusi ja käsitleb Eesti arvutivõrkudes toimuvaid turvaintsidente. RIA konsulteerib avalike teenuste osutajaid, kuidas oma infosüsteeme nõuetekohaselt hallata ja teostab nende üle järelevalvet. Lisaks on RIA Euroopa Liidu struktuuritoetuste rakendusüksus.

Eesti Liinirongid AS on kaubamärgi Elron all tegutsev riigile kuuluv ühistranspordiettevõte, mis pakub alates 1. jaanuarist 2014 uute Stadler FLIRT elektri- ja diiselrongidega reisijaveoteenust kõigil Eesti siseriiklikel rongiliinidel. Elron teenindab igapäevaselt üle 200 reisi, kasutades selleks 18 elektrirongi ja 19 diiselrongi. Elron plaanib sellel aastal vedada 5,5 miljonit reisijat. Ettevõttes on 285 töötajat.