Välisministeerium avaldab kaastunnet Haapsalu väikelastekodus pühapäeval puhkenud tulekahjus hukkunute omastele.


Välisministrite kohtumisel arutab Paet oma Euroopa Liidu kolleegidega täna olukorda Põhja-Aafrikas ja Lähis-Idas. "Euroopa Liit peab kiiresti välja töötama edasise tegevuskava demokraatlike üleminekuprotsesside toetamiseks lõunanaabruses," lausus välisminister Paet.

Samuti räägivad välisministrid olukorrast Saheli piirkonnas seoses ühtse ELi Saheli strateegia väljatöötamisega, mille eesmärk on suurendada piirkonna turvalisust ja parandada regiooni humanitaar- ja julgeolekuolukorda.

"Poliitiline ebastabiilsus, halvenenud humanitaar- ja julgeolekuolukord Saheli kesk- ja lääneosas on kaasa toonud kuritegevuse ja terrorismiohu kasvu. Probleemide lahendamisse on vajalik kaasata kõik regiooni riigid ja piirkonnaga seotud kohalikud kui ka rahvusvahelised organisatsioonid," lausus välisminister Paet.

Ka arutavad ministrid nii Somaalia kui ka kogu Aafrika Sarve piirkonna võime tõstmist piraatluse ja terrorismiohuga võitlemisel.

Välisasjade nõukogus on ministritel kõne all Lähis-Ida rahuprotsess, Bosnia ja Hertsegoviinas ning Iraanis. Veel arutatakse usu- ja veendumuste vabaduse ning usuvähemuste kaitsega seonduvat.