Rahandusminister Jürgen Ligi hinnangul on oluline, et edasi minnakse koos eurotsoonist väljaspool asuvate riikidega. „Jõudsime kokkuleppele lähedale. Uue õigusraamistiku ettepanekuga võib rahule jääda," ütles Ligi. "Meile on tähtis, et Euroopa Keskpank vastutaks tervikuna uue asutuse toimimise eest ja ei tekiks eraldi põhimõtetega suurte ja väikeste pankade järelevalvesüsteeme."

Peamised erimeelsused liikmesriikide vahel puudutasid Euroopa Keskpanga tulevast järelevalverolli, selle vastutuse ulatust ja otsustusmehhanisme. Paljud euroalast väljaspool asuvad riigid soovivad samuti, et hääletusreeglid 2011. aastal tööd alustanud Euroopa Pangandusjärelevalve asutuses (EBA) arvestaksid rohkem nende huve.

Lõplikku kokkulepet täna ei sündinud, ühtse järelevalve küsimust arutatakse edasi 12. detsembril, eesmärk on endiselt uue süsteemi käivitumine 2013. aastal.

Pangandusjärelevalve on esimene samm pangandusliidu loomisel ja ühisturu suurema stabiilsuse tagamisel. Järgmised etapid on ühtse kriisihaldusmehhanismi ja hoiuste tagamise süsteemi loomine.

Ministrid arutasid veel krediidiasutuste kapitalinõudeid ja ELi- majandusjuhtimise nn 2-pakki, mis sätestab reeglid probleemsete riikide süvendatud järelevalveks ja eelarvekavade hindamiseks.

Eilsel eurogrupi koosolekul võtsid rahandusministrid teadmiseks Troika missiooni esimese ülevaate Küproselt. Küprose võimalikke finantseerimisvajadusi arutatakse edasi 13. detsembri eurogrupi kohtumisel.