“Eesmärk on saada laev ja selle meeskond enda käsutusse, sest me arvame, et nad saavad meile anda informatsiooni, mida me uurimiseks vajame,” ütles Reutersile Elevandiluuranniku kohtunik Fatou Diakite, kirjutab ETV24.

Greenpeace’i väitel põhjustas Probo Koala enam kui kuu aega tagasi Elevandiluurannikul Abidjanis mürgiste jäätmetega haiguslaine, mille tagajärjel hukkus seitse ja haigestus 44 000 inimest.

“Praegu võin öelda, et tutvume kõigi asjaoludega ja siis vaatame, mis edasi saab,” ütles ETV24-le veeteede ameti meresõiduohutuse teenistuse laevade järelevalve osakonna juhataja Martin Kaarjärv.

Kaarjärve sõnul läksid teisipäeva õhtul nii piirivalve kui veetede ameti ametnikud Greenpeace’i laeva pardale, kuid nende töö tulemused pole veel selgunud.

Kuigi tanker Probo Koala pidi esialgsete plaanide kohaselt teisipäeva õhtul kell kuus Paldiski sadamast lahkuma, seda ei toimunud. Greenpeace blokeeris tankeri jäämurdjaga Arctic Sunrise esmaspäeva õhtul ja Probo Koala lahkumist sadamast takistati ka teisipäeval. Greenpeace’i laev ei kasutanud lootsi ja jäid ankrusse selleks mitte ettenähtud kohas.