Majandusministeeriumi teatel tuleb energeetilist sõltumatust silmas pidades aga ka tulevikus Eestisse elektrijaamu rajada, vahendab ERR Uudised "Aktuaalset kaamerat".

Kui tänavune talv peaks tulema eriti külm, võib arvatav elektritarbimise tipp küündida üle 1700 megavati. Eeloleval talvel on tarbimise katmiseks ja ekspordiks võimalik kasutada aga 2024 megavati ulatuses tootmisvõimsusi. Lihtsalt öeldes suudavad praegu töös olevad Eesti elektrijaamad toota rohkem energiat, kui kõige suurema tarbimise puhul vaja võib minna. Seega peaks lähitulevikku silmas pidades Eleringi juhi Taavi Veskimäe sõnul kaaluma, kas ja milliseid uusi jaamu edaspidi ehitada.

"Ehk et ei ole vaja kiirustada uute tootmisvõimususte ehitamise algatamisega, mis ei ole turupõhiselt tasuvad," arvas Veskimägi.

Kuna Eesti elektrisüsteem saab järgmisel kümnendil aina enam olema seotud naabersüsteemidega, näiteks Põhjamaade ja Kesk-Euroopaga, pakub Elering välja variandi, et tipukoormuse korral impordiksime elektrit loodud ühenduste kaudu.