Riigikantselei pressinõuniku Jaanus Rankla sõnul oli hommikune lühiajaline arvutivõrgu katkestus tingitud kolmapäevasest ülelinnalistest elektrikõikumistest ja -katkestusest, kirjutas Eesti Päevaleht.

Ta lisas, et voolukõikumiste tõttu tekkis ülepinge, mis viis UPS-i ehk varutoiteallika töö rivist välja.

“Toite tagamiseks kasutasime varugeneraatoreid. Arvestades varutoiteallikate piiratud võimsusi, tekkis siiski lühiajaline katkestus arvutivõrgu töös,” märkis Rankla.

Häirete tõttu ei saanud Stenbocki majas pooleteise tunni jooksul kasutada internetti. Rankla kinnitusel töötasid valgustus ja küte normaalselt ning valitsuse ja riigikantselei töös häireid ei esinenud.

Eesti Energia pressiesindaja Riina Vändre kinnitusel ei põhjustanud Toompeal riigikantselei majas elektrikatkestust Eesti Energia elektrivõrgu rike.

“Tegemist pidi olema majasisese rikkega või voolutõukega, mille tõttu käivitus maja varudiiselgeneraator,” lausus ta.

Korduvad voolutõuked põhjustasid eile hommikul rikke telesignaali teletorni jõudmise eest vastutava Eesti Telefoni jaotussüsteemis, mistõttu Tallinn ja selle ümbrus olid varahommikul mõnda aega telepildita.

Katkestus hõlmas teletornist edastatavaid Eesti Televisiooni (ETV), TV3 ja Kanal 2 programme. ETV programmi katkestus kestis 18 minutit, TV3 puhul oli see 12 ja Kanal 2 puhul kümme minutit.

Tugeva tuule põhjustatud üliharva esinev niinimetatud juhtmete tantsimine tekitas Tallinna kesklinnas kahel korral lühikese elektrikatkestuse ka kolmapäeval. Näiteks jäid mõneks ajaks elektrita Narva maanteel asuv Kuku raadio ja Sakala tänaval asuv kaitseministeerium.

“Meil lõi kaheks minutiks kogu maja täiesti pimedaks, töötamast lakkasid ka arvutid. Seejärel tuli vool tagasi,” ütles kaitseministeeriumi pressiesindaja Madis Mikko.

Mikko lisas, et telefonid ja hoone turvasüsteemid jäid töökorda.