“Küsimus on selles, kas maksan ikka raha õige asja eest,” põhjendas Kelgumäe tänaval elav kinnisvaraettevõtja Tarmo Loog, miks ta pöördus vee asjus tervisekaitseinspektsiooni poole. Mees nentis, et enne kui inspektsioon pole veeproovide tulemustele hinnangut andnud, ei taha ta probleemist lähemalt rääkida, kirjutab Eesti Päevaleeht.

Ametlike veeproovide tulemuste ootuses jäi teemat kommenteerides ettevaatlikuks ka küla veega varustava kinnisvaraettevõtte Agenor OÜ tegevdirektor Lauri Tamm. “Veeproovid peaks täpselt arvudega näitama, kas ja millega on vees probleeme,” ütles Tamm.

Siiski ei uskunud Tamm, et vee puhtusega võiks Peetri külas midagi lahti olla. “Meil elab siin umbes nelikümmend peret — kelleltki teiselt pole meile joogivee osas kaebusi tulnud. Seega ma arvan, et sellisel jutul pole mingit alust,” tähendas ta. Samal põhjusel välistas ta ka võimaluse, et ametlikult kinnitamata veereostus võiks saada alguse torustikust.

Tamme selgitusel saab Peetri küla oma vee Mõigu ehituskoondise puurkaevust ning selle vee kasutajad pole millegi üle kaevanud.

Peetri küla vee probleemid peab tuvastama Tallinna tervisekaitsetalitus. Talituse juhtivinspektor Jelena Gromova viitas, et asutusel on aega asjas selgust saada 8. septembrini ning praegu on veel vara üksikasjadest rääkida.

“Elanik oli ise tellinud laborilt veeanalüüsid ning meil tuleb anda hinnang, kas nende tulemused vastavad nõuetele,” jäi Gromova napisõnaliseks. Muude kaebuste kohta piirkonnas Gromoval andmeid polnud.