7000. tagasimakse sai Narvas elav pedagoog Irina Zimina, kes sooritas pärast keeltekoolis Algus läbitud kursust eesti keele kõrgtaseme eksami, teatas BNS-ile Integratsiooni Sihtasutus.

Euroopa Liidu Phare eesti keele õppe programmi projektijuhi Hille Hinsbergi sõnul on alates 1999. aasta aprillist Interesti projekti kaudu keeleõppijatele makstud välja umbes seitse miljonit krooni.

“Meie uuringud näitavad, et rahaline tagasimakse ei ole peamine motivaator õpingute alustamiseks, vaid keeleõpet seostatakse siiski väga palju ametialase edu ning tööalaste nõudmistega. Meie tagasimaksesüsteem on pigem toetuseks neile, kes on oma õppimisotsuse juba muudel põhjustel ära teinud,” lausus Hinsberg.

Keskmiselt maksab Interesti projekt poole keeleõppele kulunud rahast tagasi 200-250 inimesele kuus. Möödunud aasta keskmine tagasimaksesumma oli 1100 krooni.

Euroopa Liidu Phare eesti keele õppe programm loob tingimusi eesti keele kui teise keele õppeks. Aastatel 2001-2003 on programm toetanud nii täiskasvanud elanikkonna kui ka kooliõpilaste keeleõpet 49,1 miljoni krooniga.