Euroliiduga ühinemist toetavat ega vastupidistki seisukohta ei suutnud välja käia ka juuni lõpul Kanepis kogunenud erakonna volikogu, kutsudes inimesi lihtsalt euroreferendumil osalema, kirjutas Eesti Päevaleht.

Euroliidu suhtes skeptiline Keskerakonna juhtpoliitik tõdes, et suure tõenäosusega ei võta ka kongress mingit ühist seisukohta vastu ning Keskerakonna soovituseks inimestele jääbki hääletama minek.

Eesti Päevaleht konsulteeris veel mitme erakonna liikmega, kes jagasid arvamust, et kongress elanikele selget suunist euroreferendumiks ei anna.

Peale euroteema arutamise valib erakond ka uue juhatuse ning kinnitab esimehe. Üle kümne aasta erakonna liidriks olnud Edgar Savisaare kõrval seati üles endise kaitseministri, erakonna aseesimehe Sven Mikseri kandidatuur, kuid Mikser on sellest loobumas. Mikseriga sarnaselt on europooldajate leerist ka teine kandidaat, aseesimees Peeter Kreitzberg, kes otsustab kandideerimise sel nädalal.

Kreitzbergi kandidatuuri on üles seadnud Ida- ja Lääne-Virumaa, Raplamaa, Järvamaa ja Viljandimaa piirkonnad ja osakonnad.

“On selge, et Edgar Savisaar valitakse erakonna esimeheks tagasi,” ütles aseesimees, tõdedes samas, et paljud inimesed soovitavad tal end diskussiooni ja valikuvõimaluse tekitamiseks üles seada.

Selgelt eurovastane on Nõmme osakonna esitatud neljas kandidaat Harry Raudvere, kelle sõnul Savisaare hägune hoiak ei kõlba ja erakond peaks võtma kindla ei-hoiaku.