Kokku tulnud kaitseväe juhatajatele tegi eelkõige muret, kuidas säilitada ja arendada Euroopa Liidu sõjalist võimekust olukorras, kus liikmesriikide kaitse-eelarved on järk-järgult vähenenud.

Brigaadikindral Terrase sõnul on koostöö ja ühiselt kasutatavate võimete arendamine kaitse-eelarve läbimõeldud kasutamise võtmeelemendiks, samuti rõhutas Eesti kaitseväe juhataja oma sõnavõtus küberkaitse olulisust.

Armeejuhid arutasid Euroopa Liidu operatsioonidega Bosnia-Hertsegoviinas ja Somaalias seonduvaid küsimusi, ning keskendusid järgmisel aastal korraldatava Euroopa Liidu kaitseteemalise ülemkogu ettevalmistamisele.

Eesti osaleb Euroopa Liidu operatsioonil Atalanta laevakaitsemeeskonnaga 2010. aastast ning on osalenud EL operatsioonil Althea Bosnia-Hertsegoviinas.

Kaitseväe juhataja tänas koostöö eest Euroopa Liidu sõjalise komitee esimeest Rootsi kindralit Hakan Syreni, kellele lõppev kohtumine oli viimane. Kindral Syreni vahetab järgmisel nädalal välja Prantsuse kindral Patrick De Rousiers.

Euroopa Liidu sõjaline komitee on kõrgeim sõjaline juhtorgan Euroopa Liidus, kuhu kuuluvad liikmesriikide kaitsevägede juhatajad. Sõjalise komitee ülesandeks on nõustada sõjalistes küsimustes ELi poliitika- ja julgeolekukomiteed ning juhtida ELi sõjalise staabi tegevust.

Brigaadikindral Terras saabub Eestisse tagasi homme, teatas kaitseväe peastaap.