Euroopa Komisjon on otsustanud anda kuus liikmesriiki — Itaalia, Leedu, Madalmaad, Portugali ja Slovakkia — Euroopa Kohtusse puuduste tõttu, mis on seotud Euroopa hädaabinumbriga 112.

Samuti on komisjon algatanud uue rikkumismenetluse Küprose suhtes seoses teeservituudiga mobiilsideturul. Komisjon võiks selles voorus sulgeda neli pooleliolevat rikkumismenetlust.

„Liikmesriigid on kohustatud tagama Euroopa hädaabinumbri 112 täieliku toimimise ja kättesaadavuse. On kahetsusväärne, et mitmed riigid asetavad hädaohtu nii oma kodanikud kui ka teiste ELi riikide kodanikud, kes nende riiki reisivad, kuna nad ei suuda tagada, et teave hädaabikõne tegija asukoha kohta on täielikult kättesaadav. Ma kutsun neid liikmesriike üles tegutsema nüüd, et suurendada ELi kodanike ohutust,” ütles ELi infoühiskonna ja meedia volinik Viviane Reding.

„Samuti kaebame Euroopa Kohtusse Eesti, kuna ta ei ole suutnud õigeaegselt viia läbi turuanalüüsi. Ma kutsun Eestit üles kiirendama ELi telekommunikatsioonieeskirjade põhinõuete täitmist, ilma milleta kannatavad tõhus konkurents ja tarbijaõigused.”

Komisjon on lõpetanud Soome ja Luksemburgi rikkumismenetlused. Soome juhtum käsitleb universaalteenuse osutaja kindlaksmääramist ning Luksemburgi juhtum kuluarvestust. Peale selle on komisjon lõpetanud kaks õigusakti mittejärgimise menetlust Saksamaa suhtes seoses universaalteenuse direktiivi ning eraelu puutumatust ja elektroonilist sidet käsitleva direktiiviga pärast õigusaktide muutmist, mille eesmärk on lahendada komisjoni küsimusi.