Arstid saavad võrrelda röntgenmammograafia, tomosünteesi, magnetresonantstomograafia, 2D/3D ultraheli ja positronemissioon-mammograafia teel loodavaid kujutisi ning samas uurida patsiendi haiguslugu ja meditsiinilisi analüüse.

Euroopa Komisjoni asepresident, digitaalarengu volinik Neelie Kroes ütles: „Rinnavähk mõjutab miljoneid inimesi. Euroopas sureb rinnavähi tõttu igal aastal ligikaudu 130 000 naist. Kui suudaksime varakult avastada rohkem rinnavähijuhtusid, saaksime päästa tuhandeid inimelusid. Olen väga huvitatud HAMAM projekti digitaaltehnoloogia potentsiaali ärakasutamisest inimelude päästmisel.”

Igal aastal avastatakse Euroopa Liidus 350 000 uut rinnavähijuhtu, mis moodustab naiste puhul 26 protsenti kõigist uutest vähijuhtudest. Tõhusa tehnoloogia puudumise tõttu jäävad raskesti diagnoositavad rinnavähijuhud avastamata või need diagnoositakse valesti.

HAMAM-projekti raames luuakse kliinilised tarkvaravahendid, mis ühendavad kujutise ja kvantitatiivsed andmed ning seostavad need konkreetse inimese rinnavähi tekke riskiprofiiliga, mis põhineb geneetilisel teabel ja perekonna haiguslool.