“Konkurss on väga tihe — 10. jaanuariks oli avalduse esitanud 25 000 inimest, kuid pakutavaid tähtajalisi töökohti on sel korral vaid 1000,” ütles Euroopa personaliotsingu keskuse (EPSO) esindaja Eesti Päevalehele.

Euroopa Komisjoni Eesti delegatsiooni infonõunik Pille Vaher ütles, et pakutud töökohtadest 500 on kandidaatriikide taotlejatele. Konkursil osalenud eestlaste arvu ei avalikustata.

“EL-i infokeskusest on konkursi kohta teavet küsinud ligi kümme inimest, kes on tundnud huvi peamiselt avalduse esitamise tehnilise poole kohta ning uurinud enda sobivust tööle,” ütles infokeskuse töötaja Marje Lillimägi.

EL-i infosekretariaadi nõuniku Paavo Palgi sõnul taotleb konkurss riikide suhtelist esindatust. Tema hinnangul saab selle konkursiga EL-is tööd 10-15 Eestist pärit inimest. “EL-i ametkondadesse on Eestist kokku vaja ligi 50 inimest ning lisaks 150-200 tõlki,” lisas Palk.

EPSO andmetel on esimesi tulemusi oodata veebruari esimeseks nädalaks, sest suure hulga avalduste läbitöötamine ja andmete kontrollimine võtab aega. Tööd pakub euroliit ligi 20 valdkonnas, sealhulgas maksunduse, pressi, tarbijakaitse, keskkonna ja finantsalal.

Lisaks lõppenud konkursile on Euroopa Liidu institutsioonidesse tööpakkumisi pidevalt. Praegu saab näiteks kandideerida kantseleitöötaja, assistendi ja ka tuletõrjet administreeriva assistendi kohale. Avalduste esitamise tähtaeg nendele konkurssidele on 31. jaanuar.