“Ma ei tea, kuidas nii vana ja kogenud poliitik niisuguse ämbrikolistamise korraldas,” rääkis Valk ERR-i raadiouudistele.

Ülo Nugise sõnul oleks Eesti riik reaalselt kaitstud üksnes siis, kui siia paigutataks NATO väekontingent koos tuumarelvaga.

“Me peame endale ausalt tunnistama, et restitutio ad integrum (Eesti Vabariigi taastamine tervikuna — toim) küsimus on meil venekeelsete inimeste osas lahendamata ning jääb lahendamata veel tükiks ajaks. Vähemalt seni, kui tänaseid nooremaid põlvkondi suudavad veel mõjutada Teises maailmasõjas osalenud vanaisad ja Eestisse okupatsioonivõimu kinnistama saadetud isad-emad,” rääkis Nugis ERR Uudiste teatel 20. augusti klubi pidulikul koosolekul Toompea lossi Valges saalis.

“Ja kui Venemaa parlament nüüd on otsustamas, et Kremlil on lausa seaduslik õigus kaitsta oma kodanikke kõikjal piiri taga ka sõjalise jõu abil, siis peame mõtlema, mida see meile tähendab ning kuidas niisugusele ähvardavale rusikavibutusele vastata,” toonitas Nugis.

Nugis märkis ka, et Eestis on praegu üle 100 000 kodanikuks saanud muulase, kes tegelikult ei pruugi olla Eesti vabariigile lojaalsed.