Endine rallisõitja ja nüüdne ärimees Ott Vanaselja kirjeldab Eesti Ekspressis, kuidas keskerakondlasest linnavolinik Elmar Sepp ja linnavalitsuse nõunik Ivo Parbus lubasid teda aidata aastaid takerdunud Jahu tänava detailplaneeringu menetlemisel, juhul kui ärimees toetab Jüri Vilmsi Sihtkapitali vähemalt 500 000 krooniga.

Sepa sõnul läheks annetus Keskerakonna ajalehtede Vesti Dnja, Kesknädala ja Linnalehe väljaandmiseks ja levitamiseks.

Vanaselja andis 180 000 krooni, ülejäänu maksis tema äripartner Alo Rõõmussaar, kes võttis selleks laenu oma keskerakondlasest isalt.

Kaitsepolitseil on ka telefonivestluse lindistus, kus Elmar Sepp märgib: "Ma lihtsalt lasen neil sellisel juhul, kui küsimust on võimalik lahendada, teha sihtasutusse toekad annetused."

Eesti Ekspress avaldas täna eksklusiivse materjali nn Ivo Parbuse ja Elmar Sepa pistiseasjast, tuues ära mitmete pealtkuulatud telefonikõnede salvestused, kus asjaosalised vestlevad ärist, poliitikast ja kommunaalasjadest.

Eelmise aasta 4. detsembril pidas kapo pistisekahtluse tõttu kinni Tallinna linnavalitsuse nõuniku Ivo Parbuse, Kristiine linnaosavanema asetäitja Aleksander Raide ning endise linnaametniku Toivo Susi. Parbust kahtlustatakse korduvas pistise võtmises, Raidet ja Susi pistise andmises. Paar päeva hiljem peeti pistise andmises kahtlustatavana kinni Merko Ehitus juhatuse liige Tõnu Korts.

Tänavu 26. veebruaril peeti kinni Tallinna linnavolikogu liige Elmar Sepp, keda kahtlustatakse kuriteole kihutamises.