"Peamine põhjus, miks ma üksikkandidaatidele sel kevadel siiski edu ei ennusta, on see, et nende poolt hääletamine on seotud protestikäitumisega ja ma arvan, et seekord ei ole eeldusi massiliseks protestikäitumiseks," selgitas Ehin.

Ta tõi välja, et tänane poliitiline olukord pole võrreldav 2009. aastaga, kus Eesti majandust oli tabanud äge majanduskriis ning seega valijate protestimeelsus, vahendab ERRi uudisteportaal.

Teine põhjus, miks massiline protestikäitumine pole Ehini sõnul aktiivne, peitub selles, et inimesed pole veel mai lõpuks jõudnud tüdineda uuest Reformierakonna ja sotsiaaldemokraatide valitsusest.

Üksikkandidaat Indrek Tarand sai viie aasta eest toimunud Euroopa parlamendi valimistel 102 460 häält, hilisemad uuringud on Tarandi fenomeni selgitanud just sellega, et inimestele oli Reformierakonna eelmine valitsus vastumeelsem.

Täna teatas teleajakirjanik Tanel Talve, et pürib üksikkandidaadina Euroopa Parlamenti. Ka praegune eurosaadik Kristiina Ojuland üritab üksikkandidaadina taas Brüsselisse pääseda.