Suhtekorraldaja Ivo Rull ütles Delfile, et nii kummaline kui see ka pole, poliitikud lihtsalt ei saa aru, et tavakodaniku jaoks on palju arusaadavamad just kallis autoliising, mobiilikompensatsioon ja muud sarnased asjaolud ning mitte makromajanduse peensused. "Kusjuures see on ju alati nii olnud ja seda on neile kindlasti ka kümned avalike suhete spetsialistid rääkinud, kuid ikka ei midagi."

R&R Suhtekorralduse juht arvas, et on teinegi võimalus: nad saavad aru küll, mis see nende mainele kaasa toob, kuid nad lihtsalt ei suuda ilusa auto ahvatlusele vastu panna.

"On tõesti piinlik, kui minister sõidab nõupidamisele, kus arutatakse, kas kärbime haridusrahasid või ravirahasid, ja siis astub välja uuest pikast läikivast limusiinist."

Rull ütles, et presidendil, peaministril, välisministril ja riigikogu esimehel, jah, tõesti võiks olla uhke masin, sest nad kohtuvad ka välisesindajatega, kuid teised ministrid võiksid rahulikult keskklassi autoga ringi sõita. Tema teada on see Euroopas juba üpris tavaline.

"Mina mäletan ühte Eesti vabariigi ministrit, kes elas Õismäel ja sõitis tööle trolliga. See oli keskkonnaminister Vootele Hansen. Eiki Nestor sõitis ka trolliga, aga mingi hetk nägin ma ka teda ametiautosse istumas. Tal oli ka autojuht."

Tänane Äripäev kirjutas, et majandusminister Juhan Partsi, keskkonnaminister Jaanus Tamkivi ja kultuuriministeeriumi kantsleri Siim Suklese uute ametiautode soetamiseks korraldati mullu vaid näiliselt kõigile huvilistele avatud hange. Tegelikkuses võitis pakkumise neljarattaline, mille parameetrid olid pakkumise nõuetesse juba suuresti sisse kirjutatud.