Kaukaasia demokraatiainstituudi direktori Valeri Tursunovi sõnul tuleks mõista hukka Eesti president Arnold Rüütel, kes tegutses aastaid ENSV Ülemnõukogu presiidiumi esimehena, vahendab PM Online Regnumi uudist.

Tursunovi väitel “peaks ENPA kommunismi ja natsismi võrdsustades vaatama peeglisse ja enda ümber — Euroopa ja selle lähinaabrite tavadesse”.

“Andestades Baltimaadele nende armastuse SS-i vastu ja mõistes formaalsetel põhjustel hukka kommunistid, peab ENPA puhastama ka Euroopa poliitikute read,” rääkis Tursunov.

Paljud neist on tema väitel olnud seotud “mitte ainult kommunistlike ideede ja praktilise marksismiga, vaid ka palju radikaalsemate variantidega, nagu maoism ja trotskism”.

Tursunovi väitel peaks ENPA “mõistma hukka ja võrdsustama natsidega endise trotskisti, praeguse Euroopa komisjoni presidendi Jose Barroso, endise trotskisti, Prantsusmaa ekspeaministri Lionel Jospini, … kommunistliku partei juhtiva liikme, Eesti presidendi Arnold Rüütli …”.

Tursunov soovitas mõista hukka veel Poola ekspresidendi Alexander Kwasniewski, Moldaavia presidendi Vladimir Voronini, Gruusia ekspresidendi Eduard Ševardnadze, Rumeenia ekspresidendi Ion Iliescu ja ““mitmed Komsomoli juhid “oranžide” ukrainlaste seas”.

“Ma arvan, et selline sisemine puhastumine jätab ENPA ja Euroopa valitsused tühjaks,” märkis ta.

Euroopa nõukogu parlamentaarne assamblee (ENPA) koguneb kommunistliku režiimi kuritegude hukkamõistmist arutama kuu aja pärast.