Seadust on täiendatud sättega, mis uuest aastast lubab jalgratturil sõiduteed ületada ülekäigurajal sõites, seda küll üksnes jalakäija kiirusega, kirjutab Eesti Päevaleht Online.

Politsei- ja piirivalveameti juhtiva korrakaitseametniku Riho Tänaku hinnangul ei suurenda need seadusemuudatused liiklusohutust. Kogenud politseikomissar soovitab jalgratturitele endiselt ületada sõiduteed, ratas käekõrval, mis ohutuse kõrval annab ratturile ülekäigurajal alati ka eesõiguse, kuna tal on siis jalakäija õigused. Tänaku arvates oleks märksa ohutum variant, kui seaduseloojad võimaldaksid jalakäijate sebra kõrvale rajada üksnes jalgratturitele mõeldud ülekäiguraja, mis oleks tähistatud eesõigust lubavate või keelavate liiklusmärkidega, nii nagu seda on tehtud riikides, kus on palju rattureid.

Liiklusspetsialist, vandeadvokaat Indrek Sirk arvas samuti, et need seadusepunktid vajaksid muutmist, sest liikluses peavad olema reeglid üheselt määratletud ja nende järgi tegutsemine juhi jaoks automaatne. "Kuid antud juhul peavad nii autojuht kui ka jalgrattur ristmikule lähenedes olukorda hindama ja alles selle põhjal otsuse langetama,” ütles Sirk.