MTÜ Eluliin juhatuse liige, psühholoog Eda Mölder rääkis, et tema jaoks tekitab väga suuri küsitavusi paragrahv, mis on nüüd eelnõusse sisse toodud - alaealise prostitsiooni toetamine, mille eest karistataks vaid rahatrahviga, vahendab ERR Uudised "Aktuaalset kaamerat".

Ohvritega tegelevad spetsialistid jälgivad nördinult, kuidas eelnõu kordi ja kordi ümber tehakse ja sealjuures karistusi muudetakse. Õiguskomisjoni selle nädala viimasel istungil neljapäeval leiti, et vahepeal eelnõus nõrgemaks muudetud karistused tuleb karmimaks tagasi muuta.

Lisaks karistustele jäi üles küsimus, kas seaduses peaks olema "haavatavuse" mõiste või mitte. Haavatav seisund ehk olukord, kus inimesel pole võimalik mitte alluda väärkohtlemisele kadus ümbertegemise käigus eelnõust ja on tekitanud ohvrite nõustajates nördimust. Eda Mölder ütleb, et seda ei tohi asendada mõistega "abitu seisund". Tema kogemus jutustab, et prostituut ei pea olema sutenööril kõripidi peos, et teda mõjutada.

Mölder teab, et survestada saab ka peenemalt. Näite tõi ta olukorrast, kus sutenöör on ohvriga abiellunud, viinud naise välismaale ja sundinud prostitutsiooniga tegelema, samal ajal kui tema kaheaastast last hoiti keldris kinni.