EKRE teatas, et „mõistab hukka Reformierakonna saadikute käitumise linnavolikogus, kus püüti isiklike solvangutega alandada Tallinna abilinnapead Betina Beškinat ja kuritarvitada volikogu kodukorda reformierakondlase Kristen Michali poliitiliseks upitamiseks.” Isiklike solvangute asjus toob EKRE järgmise näite: „Muu hulgas kõlas puldist soovitus „mine joo kohvi ja konjakit.”

On küllaltki ootamatu, et erakond, mille juhtkujud peavad väga oluliseks enese „otseütlemisvõimet”, milline väljendub näiteks riigikogu liikmete „ajusurnuiks” ja naaberriigi peaministri „müüjatüdrukuks” nimetamises, näeb solvangut just selles lauses.

Võimalik, et Beškina kaitsele hakkamine on seotud püüdega mitte ilmaasjata kõigutada riiki valitsevat koalitsiooni EKRE, Keskerakonna ja Isamaa vahel.

EKRE avaldust võib pidada Keskerakonna poolt koordineerituks ka seetõttu, et alles eile õhtul esines umbes samasisuliste lausetega Tallinna linnapea Mihhail Kõlvart. Temagi nägi abilinnapea Betina Beškina umbusaldamises kiusamist.

"Tõsise ja üleriigiliselt olulise teema käsitlemise kõrval ilmnes teine väga oluline aspekt. On kurb tõdeda, et meie ühiskonnas poliitilise arutelu käigus on võimalik, et üks naine kasutab teise naise kohta sõna „robot“ või kui üks ema ütleb teisele emale, et „ta pole parem vanemast, kes oma lapse eest ei hoolitse," teatas Kõlvart eile pressiesindaja vahendusel.

"Kiusamine on alati taunitav, nii kodus, koolis kui ka poliitikas. Seda ei saa millegagi õigustada ega leppida ja selle eest on vastutavad ka poliitikud. Oma käitumisega oleme eeskujuks eeskätt oma lastele. Ja ühiskonnale."

Betina Beškina on teatavasti Tallinna sotsiaalvaldkonda kureeriv abilinnapea, endine Mihhail Kõlvarti meedianõunik.

Eesti Päevaleht kirjutas eelmisel nädalal, et Tallinn jättis mullu lastekodulastele ligi miljon eurot toetusi välja maksmata, ehkki riigieelarvest oli vastav raha laekunud. Sotsiaalvaldkonna eest vastutav abilinnapea Betina Beškina ütles artiklis muu kõrval, et teadis juba suvel, et selline summa seisab lihtsalt niisama kasutult linna arvel.

"Abilinnapea Betina Beškina vastutab selle eest, et abivajajad saaksid Tallinnas vajaminevat hoolt, abi ja teenuseid ning need oleksid rahastatud. Asjaolu, et Tallinn on 2019. aastal vanemliku hoolduseta lapsi toetanud 1385 euro asemel 385 euroga kuus ning sotsiaalküsimuste eest vastutav abilinnapea on seda tõsiasja vaadanud vaikides, näitab, et sotsiaalvaldkond ei ole Tallinnas hästi juhitud. Umbusaldusele allakirjutanud leiavad, et antud juhul on abilinnapea käitunud hoolimatult oma vastusalas ega pea tema jätkamist abilinnapeana võimalikuks," seisis täna hommikul läbi hääletatud umbusaldusavalduses.

Umbusaldamine ootuspäraselt läbi ei läinud, kuivõrd Keskerakonnal on volikogus absoluutne enamus.