Eesti Konservatiivse Rahvaerakonna (EKRE) juhatus arvas täna erakonnast välja Maria Kaljuste ja Jüri Derkuni seoses erakonna maine kahjustamise ja heade tavade rikkumisega.

"Loomulikult tõuseb kriitika ja süüdistused sõnavabaduse ning demokraatia maha surumisest. Need süüdistused on pahatahtlikud ja ei kannata kriitikat," selgitas Helme.

Martin Helme rõhutab, et EKRE on Eesti parteidest kõige demokraatlikuma põhikirjaga: kõik ametid alates osakonna juhist lõpetades esimehe ja juhatusega valitakse igal aastal liikmete poolt uuesti, lisaks on erakonnas põhikirjaliselt ette nähtud sisevalimised valimisnimekirjade järjestuse paika panemiseks. "Nii demokraatliku korda ei ole ühelgi teisel Eesti erakonnal," märkis Helme.

"Mis puutub sõnavabadusse, siis see on meie erakonnas elus ja terve," märkis Helme. Nimelt toimuvad nii juhatuses kui ka volikogus sageli tõsised ja sisukad vaidlused. "Aga need on vaidlused erakonna sees. Kui vaidlused on peetud ja otsused langetatud, minnakse ühiselt edasi, mitte ei minda FB seinale või meediasse oma rahulolematust väljendama. Kui see juhtub ühe korra ja kogemata, saab asja parandada. Kui aga inimene pühendab suurema osa oma sõnavabadusest avalikule vaidlusele omaenda erakonnaga, siis on ta ilmselgelt sattunud valesse erakonda," selgitas Martin Helme.

"Täna panime me maksma oma organisatsioonis kuldse põhireegli: avalikult oma erakonnaga veendunult võitlemine tähendab, et erakonna ja vaidleja teed lähevad lahku," teatas Helme kokkuvõtteks.