"Kõik need ajakirjanikud, kultuuritegelased ja poliitikud, kes hurjutavad immigratsioonivastasust, on praegu Belgia süütute inimeste verega määritud," kirjutas EKRE riigikogu fraktsiooni esimees Martin Helme täna Facebookis.

Selle sõnavõtuga kommenteeris Helme Postimehe artiklit, mis kritiseeris ERKE poliitikute reaktsioone rünnakutele.

"Mida siin parastada, inimesed surevad kümnete kaupa, sest postimehetaolised propagandaväljaanded korrutavad juba aastakümneid, et ärge omage alalhoiuinstinkti, ärge tahtke end kaitsta mõrtsukate eest, ärge olge vastu teid tappa tahtvatele võõrastele, see ei sobi 21 sajandi maailma," kirjutas Helme täna pärastlõunal.

Hommikul oli Helme samuti sama teemat Facebookis kommenteerinud. "Peame vist leppima, et vasakpoolsed ei olegi võimelised enam oma multikulti võlumaailmast välja tulema ega suuda muuta oma seisukohta immigratsiooni ja islamiseerumise osas isegi siis, kui õhku lendavad nende oma lähedased ja vägistamised toimuvad nende endiga. Mis siis ikka, tuleb lihtsalt leppida, et ühiskonnas on alati mingi osa neid, kes on pigem valmis surema ja teistel laskma surra, kui loobuvad oma läbikukkunud ideoloogiast. Meie, terve mõistusega inimeste asi on lükata nad aruteludest ja otsustustest nii kaugele, kui võimalik ja teha kõik mis vaja, et hoida oma kodumaa turvalisena.
Meie kvoot on null!"

Samal teemal saatis pressiteate ka EKRE esimees Mart Helme. "Paraku peame tõdema, et ei Euroopa ega ka Eesti riigijuhid suuda teha juhtunust adekvaatseid järeldusi. Pange tähele, kohe ilmuvad meil välja sallivuslased, kes kõik nagu ühest suust kinnitavad, et terrorism väärib küll hukkamõistu, aga sel pole midagi pistmist ei islamiga ega ammugi mitte immigratsiooniga. Tegelikult tähendab terrorismi käsitlemine väljaspool kultuurilist ja ideoloogilist konteksti seda, et oleme võitluse terroristidele juba ette kaotanud," teatas Helme erakonna pressiteates.

Üks esimesi, kes Brüsseli rünnakuid kommenteeris, oli EKRE riigikogu liige Jaak Madison.

Hetkel käimas Brüsseli lennujaamas projekt: "Erinevus rikastab ja tere tulemast immigrandid!" Palju õnne, liberaalid ja progressiivid.
— Jaak Madison (@JaakMadison) March 22, 2016