Mai lõpus-juuni alguses läbi viidud küsitluses toetas EKRE-t 10 protsenti vastanutest, mis on nelja protsendipunkti võrra vähem kui kuu varem. Ühtlasi langes EKRE tahapoole Sotsiaaldemokraatlikust erakonnast, keda toetas 11 protsenti.

Kui Keskerakond on varem olnud pikalt erakondade populaarsusedetabeli ainuliider, siis värskes küsitluses tuleb neil seda kohta jagada koos Reformierakonnaga. Mõlemat erakonda toetas 26 protsenti vastanutest.

Kui aprillis toetas venekeelsetest valijatest Keskerakonda 83 protsenti, mais 79 protsenti, siis värskes uuringus oli see näitaja langenud 68 protsendile.

Vabaerakonda toetas kaheksa protsenti, mis on täpselt sama tase kui kuu varem.

Erakonna esimeest vahetanud Isamaa ja Res Publica Liidu (IRL) toetus kerkis valimiskünnist ületavale kuuele protsendile. Eelmises küsitluses oli nende toetus neli protsenti.

Keskerakonna peasekretär Jaak Aab sõnas, et Keskerakond on jätkuvalt kõige populaarsem erakond, mida usaldavad nii eesti kui ka vene emakeelega valijad. "Kahtlemata on meie eesmärk kasvatada toetust ühiskonnas veelgi, nii kõigis vanusegruppides, linnas ja maal kui ka erineva emakeelega inimeste seas," ütles Aab.

Ta sõnas, et novembrist peaministrierakonnana valitsusvastutust kandev Keskerakond on teinud olulisi samme nii madala kui ka keskmise palgaga inimeste heaolu parandamiseks läbi tulumaksuvabamiinimumi tõstmise, tervishoiu parema ja süsteemse rahastamise, lastega perede toetamise ja palju muu. "Kuigi viimasel ajal on suurt tähelepanu omistatud just maksutemaatikale, mõistavad meie toetajad, et valitsuse eesmärk on inimeste heaolu tõstmine ning selles suunas me iga otsusega ka liigume," rääkis Aab.

Reformierakonna esimees Hanno Pevkur rõõmustas tõusnud reitingu üle. "Nii nagu Reformierakond, on ka Eesti inimesed andnud oma hinnangu Keskerakonna ja valitsuse Eestit nõrgestavale poliitikale. Me ei ole nõus lammutustöödega Eesti lihtsa ja arusaadava maksusüsteemi kallal. Arvukate uuete maksude kehtestamine ja üle jõu elamine tuleviku arvelt halvendab nii ettevõtlus- kui maksukeskkonda ja seeläbi pikemas perspektiivis ka Eesti majanduskasvu väljavaateid. Valitsuse reitingut ja ebastabiilsust ilmestab ka fakt, et poole aastaga on vahetunud või vahetumas juba kolmandik valitsuse koosseisust ehk viis ministrit," teatas Pevkur.

"Suurte laenude võtmine korraliku majanduskasvu tingimustes on samuti ebamõistik, kuna juba on näha ohtu majanduse ülekuumenemiseks, millele viitab oluliselt kasvanud inflatsioon. Järjest kiirenev hinnatõus lööb aga väga valusalt Eesti inimeste rahakoti pihta. Eriti kannatavad need, kes teenivad vähem. Kahjuks peab ka tõdema, et IRLi ei suutnud teha maksupaketis mitte midagi peale kosmeetiliste muudatuste ehk sisuliselt ei saavutanud IRLi esimees Seeder soovitut ja lubatut," lisas Pevkur.​

Vabaerakonna tegevjuht Märt Meesak ütles kommentaariks Turu-uuringute värskele erakondade populaarsusuuringule, et Vabaerakonna stabiilsus on seotud visiooni tugevnemisega ja oma tegevuste järjepidevusega. Tema hinnangul näitab EKRE toetuse järsk, neljaprotsendiline langus, et erakond pakub lahenduste asemel tülisid ning Keskerakonna vene valijate arvu vähenemine on keskerakondlaste kahepalgelisuse tulemus.

"Vabaerakond on järjepidevalt kujundanud oma tegevust ise hakkamasaava ja ettevõtliku Eesti toetuseks, mis tähendab muuhulgas head ettevõtluskeskkonda, isikuvabaduste kaitsmist, iseseisvaid ja tugevaid kohalikke omavalitsusi ning paremaid poliitika mõjutamise võimalusi kodanikele. Nimetame seda vabakonservatismiks. Näitame oma tegudega, et soovime teistsugust Eestit: me ei lähe kohaliku elu parteistama, vaid Vabaerakonna liikmed kandideerivad kohalikel valimistel oma kogukonna esindajatena valimisliitudes ning aitame asutada ja rahastada ühiskondlikku kontrollorganisatsiooni Korruptsiooniradar," ütles Meesak.