"Antud eelarverealt toetatakse ka Teater NO99 SA, mis tegeleb kultuuritootmise asemel vasakradikaalse propagandaga, mille vajalikkus ja esteetiline tase Eesti maksumaksjale on raskesti põhjendatav," selgitas EKRE teatrilt raha äravõtmise põhjust. EKRE ettepanek toetust ei leidnud.

NO99-l ja EKRE-l läksid suusad risti, kui NO99 dramaturg Eero Epner kritiseeris teravalt erakonda. Sellele järgnevalt teatas EKRE-le lähedase SA Perekonna ja Traditsiooni Kaitseks juhatuse esimees Varro Vooglaid, et kui EKRE saab võimule, võetakse NO99-lt raha ära.

Veel septembris teatas EKRE riigikogu fraktsiooni esimees Martin Helme, et EKRE võimule saades teatriinimesed kohe oma töökohtade pärast muretsema ei pea. Kaks kuud hiljem oli ettepanek NO99-lt raha ära võtta aga laual.

George Soros, kes võiks EKRE arvates osaleda NO99 ülalpidamisel, on juudi soost liberaalne finantsist, keda paremradikaalid süüdistavad paljude nende hinnangul ühiskonnale kahjulike nähtuste toetamises.

Samuti tegi EKRE ettepaneku võtta raha ära sotsiaalministeeriumi soolise võrdõiguslikkuse programmilt. "Antud meetmed on segased, kantud radikaalfeministlikust ideoloogiast ja ei kaitse ega edenda perekonna kui tervikliku (naise- mehe) vahelise liidu huve," selgitas EKRE seda.

Lisaks tegi EKRE ettepaneku võtta raha ära venekeelselt ERRi programmilt ETV+.

Samuti tegi EKRE ettepaneku võtta ära kolm miljonit kõrghariduse rahvusvahelise konkurentsivõime edendamise programmist. Sellest programmist toetatakse nii välistundengite õppimist Eestis kui ka Eesti tudengite ja õppejõudude õpirännet. EKRE leidis, et välisüliõpilaste siiatoomine ei saa olla omaette eesmärk, rohkem tähelepanu tuleks pöörata välisüliõpilaste õppekvaliteedile ja korras dokumentatsioonile.

Samuti tegi EKRE ettepaneku vähendada 250 000 euro võrra MTÜ Inimõiguste Instituudi riigi toetust.

Keskkonnaministeeriumilt soovis EKRE ära võtta 600 000 eurot kliimamuutusega võitlemise raha, sest meie piirkonda mõjutab kliimamuutus EKRE arvates vähe.

Kolme miljoni võrra soovis EKRE vähendada välisabi rahastamist.