"Nende (Osa ja Riebergi – toim) õnnetus oli see, et neile palkas EKRE advokaadiks Urmas Siimoni, kes osutus olema ebapädev advokaat, kes lekitas konfidentsiaalse kokkuleppemenetluse mulle tundmatule isikule Varro Vooglaiule ja see Varro Vooglaid oleks äärepealt saatnud mehed, kes olid minuga juba ära leppinud ja mina nendega ka, uuesti kriminaalmenetluse alla," ütles Tarand. "Kuigi see Varro Vooglaid väidab, et ta on jurist, aga kahjuks ta ei oska juristina käituda. Nii et õhus oli võimalus, et meie lepitus läheb kahjuks meestest ja minust sõltumata asjaoludel uuesti kriminaalmenetluse alla. Mul on väga hea meel, et see nii ei juhtunud," lisas ta.

Tarand ütles Delfile, et Osal ja Riebergil uuesti kriminaalmenetluse alla sattumise ohtu ei ole, sest nad on neile kohtuotsusega pandud kohustuse täitnud. "Seetõttu mul ei ole süüalustele mingeid etteheiteid, küll aga olen ma surmveendunud, et mitte süüalustel ei tulnud pähe Varro Vooglaiu juurde minna midagi õiendama. Ja kui see oli nende advokaat, siis temaga tuleb mul lihtsalt erinev jutt," sõnas Tarand. "Aga põhimõtteliselt riskis advokaat jah sellega, et ta oleks oma kliendid uuesti kriminaalprotsessi saatnud, sest ta kaasas lepitusmenetlusse ilma kellegiga konsulteerimata kolmandaid osapooli," märkis ta.

Vooglaid lükkas süüdistused sotsiaalmeedia vahendusel tagasi. "Erakordselt loll ja päris kindlasti teadlikult valelik jutt Indrek Tarandi poolt. Mitte midagi ei ole mulle ega SAPTK-le lekitatud," ütles ta. "Tõsiasi, et Tarand nõudis Meelis Osalt ja Mart Riebergilt lisaks avalikule vabandusele 2000 eurot, oli ammu avalik info. Meie lihtsalt aitasime Osal ja Riebergil selle raha kokku saada. Tarand tõestab end aga ikka ja jälle au ja väärikuseta inimesena," lisas Vooglaid.

Tarandi ja meeste vaheline leppimine siiski veel jõustunud ei ole, sest seaduse kohaselt tuleb lepitusmenetlusse kaasata ka riiklik lepitaja, kellega osapooled kohtuvad tuleval nädalal. Riiklik lepitaja peab leppimise kinnitama ja alles seejärel saab see jõustuda.

Möödunud aasta novembris toimus Tallinnas Toompeal riigikogu hoone ees EKRE korraldatud meeleavaldus ÜRO ränderaamistiku vastu. Kuna korraldajad keeldusid Tarandile sõna andmast, siis otsustas ta lavale ronida ja ise sõna võtta. See omakorda vallandas rüseluse, mille käigus Tarandit ründasid Osa ja Rieberg.

Tarand esitas juhtunu tõttu politseile avalduse, mis tõi kaasa kriminaalmenetluse ning Osa ja Rieberg pidid oma tegude eest vastust andm kohtu ees. Tarand ja kaks meest otsustasid siiski ära leppida tingimusel, et Osa ja Rieberg Tarandi ees juhtunu pärast vabandavad.