Partei kaitsekõned noorte juhatuse liikmete suhtes, tätoveeringud riigikokku kandideerijate seas ja üles tõstetud heakskiitvad pöidlad natsisümboolika taustal tõestasid, et tegemist pole kaugeltki süütu, Eestit päästva noorte "wunderkindide" seltskonnaga, kelle kallal meedia on organiseerinud hüsteeria. Minul kui erakonna lihtliikmel tekkis absoluutne arusaamatus deklaratsioonide ja faktide vahel. Või oli tegemist vaenulike parteide kõrgetasemelise fotomontaažiga?

Kui veel võtta arvesse rassilised, ja minu kui spordiinimese jaoks absoluutselt vastuvõtmatud seisukohad, uste ja mustade omavahelisest vahekorrast, mille järgi me Usain Bolti, Michael Jordanit, Peled ja Kalevi korvpallimängijaid ei tohi lasta üldse astuda üle lennujaama passikontrolli, siis seda kahtlust ei teki.

Tajun, et olen sattunud sekti, mis seab traditsioonilised kristlikud põhimõtted küsimärgi alla. Ehitame Eestisse, Putinile rõõmuks, sõjatehased! Hakkame tootma tanke! Päästame 30-ndate aastate Saksamaa näitel Eesti majanduse! Fašismis on väikerahva arengule palju positiivset! Keelata eesti naistel abordid! Või ei oska ma lugeda, mõtlen midagi välja? Need olid juba riigikogulase üleskutsed, mitte kolme aasta tagused nooruseksimused. Kas jälle nõiajaht? Kelle lubadega, vabandage, kas EKRE lubadega hakatakse tegema aborte? Eesti naised, olge valvsad! Enne, kui te kellegagi voodisse heidate, peab teil kummi purunemise juhuks tõend kaasa olema. Ja ma pöördusin avaliku kirjaga juba erakonnaliikmete poole.

Ütlen kohe, EKRE-s on palju ausaid, intelligentseid inimesi, kelle nimi on, erinevalt paljudest poliitilistest jõududest, korruptsiooniskandaalidest puhas, ja ka mõstust jätkub. Kuid leidub ka neid, kes isegi minul, palju vintsutusi üle elanud spordimeest kurvastasid. Mulle öeldi otse, et minu näol on tegemist järjekordse harimatu sportlasega, kes peaks kõigepealt minema ligemasse raamatukogusse Hitleri teoseid lugema. Jah, nii soovitatigi. Järelikult minu Moskva Riikliku Ülikooli diplom EKRE-s olemiseks ei kõlba. Inimene, kes on elanud suurema osa oma elust Moskvas ja Pariisis, ei jaga Eesti asjast midagi! Eks ta vist ongi Moskvas välja õpetatud, siia saadetud, Kremli agent.

Oma pöördumises erakonna poole püüdsin veel eesti noori orienteerida muudele väärtustele, rõhutada veel olümpiavõitja tiitlit. Tulutult. Just vanemaid erakonnaliikmeid ajas see marru. Vabandan, et oma vaimses piiratuses ei osanud leida meie tulevasele põlvkonnale, eelpool mainitud žestide ja tätoveeringute asemel üllamaid eesmärke. Ma langetan pea nii Vabadussõjas, kui ka Teises maailmasõjas Eesti iseseisvuse eest langenute ees, kuid ei mõista üritusi, mis seostuvad meile iseseisvuse tagastanud naaberriigile 20 miljoni inimeluga. Igatahes Vene saatkonna ette, poliitilise kapitali kogumise nimel, ma noori tõrvikuga vehkima ei kutsuks. Võib-olla peaks järgmisena vanalinnas Jeltsini bareljeefi maha võtma? Eesti on maailmakaardil täpp, tema omariiklus habras, ja need, kes kõige suurema sinimustvalge Vabaduse platsil lahti tõmbavad, ei taga veel trikoloori kauaaegset vehkimist. 

Siiani veel Konservatiivse Rahvaerakonna liige, Mait Riisman.

Jaga
Kommentaarid