Turistid peavad ennast homme vanalinnas koomale tõmbama ja tegema ruumi Euroopa rahvusrinde, EKRE, RÜE ja nende sõsarorganisatsioonide korraldatud meeleavalduste seeriale, mis on omavahel seotud laulu ja tõrvikurongkäikudega.

Võrust tulijate jaoks algab üritus juba kell seitse hommikul, kui buss Võru EKRE kontori eest pealinna poole teele asub. Tallinnas alustavad miitingulised kell 11 Saksamaa saatkonna ees Toom-Kuninga tänaval, kus peetakse kõnesid ja antakse üle pöördumine Saksa suursaadikule. Seejärel liigutakse rongkäigus trummide, laulu, loosungite, lippude, skandeeringute saatel ja tõrvikute valgel üle Vabaduse väljaku Toompeale.

Kella 12 ja 13 vahel moodustatakse mehitatud piirivalve taastamise nõudmiseks Toompea lossi ümber inimkett. „Miitingu kestvus on teadmata ja see sõltub kohaletulijate arvust,“ kirjutab EKRE oma kodulehel. Korraldajate saadetud ajakavas seisab siiski, et edasi liigutakse Toompealt alles kella 20 ajal. Vahepealne aeg täidetakse muusika, laulmise ja kõnedega, kella poole viie ajal saab ka süüa. Kell 20 lähevad väsimatud meeleavaldajad tõrvikute ja lauluga Vabaduse väljaku kaudu Raekoja platsile, kus kell 21 toimub õhtune rivistus koos hümniga. Süüdatakse küünlad ja peetakse veel ergutuskõnesid.

„Juhul kui inimestel on püsivust ja jaksu, jääme hommikuni,“ seisab miitingu kavas.

Pikett on registreeritud ka politseis – registrisse on märgitud, et mehitatud piirivalve taastamise nimel avaldatakse meelt Lossi platsil homme ja ülehomme ajavahemikus kella 10.30–11.30.

Kui korraldajate ajakavast võib lugeda, et õhtune rongkäik päädib Raekoja platsil, politsei piketiregistri järgi lõppeb soojendusrongkäik mõnevõrra üllatuslikult kella 21-ks hoopis Toompeal.

Inimestel on tungivalt palutud kaasa võtta külma- ja vihmakindel varustus, kahe söögikorra jagu toitu, dokument, küünlad, täislaetud akuga mobiil ning tõrvik, lipp või loosung.

Samuti rõhutavad korraldajad, et rassistlikud need loosungid olla ei tohi. „Ürituse korraldajad ei soovi näha üritusel rassistlikke loosungeid ning võtavad endale õiguse kõik hea tavaga vastuolus olevad esemed ja loosungid eemaldada.“

Ürituse korraldaja on Sihtasutus Euroopa Rahvusrinne, kaaskorraldajad on rahvaliikumine Eesti Poolt, Eesti Konservatiivne Rahvaerakond, Rahva Ühtsuse Erakond ja vabatahtlikud.