Eesti Konservatiivse Rahvaerakonna fraktsiooni esimees Martin Helme kordas koosolekul oma varasemat ettepanekut Jaak Madisonile, et ta taandaks ennast erakonna huvides riigikogust. Jaak Madison teatas, et teeb nii, nagu juhatus otsustab. Juhatus leidis siiski, et annab Madisonile võimaluse ausa tööga riigikogus tõestada valijatelt saadud usaldust, teatas EKRE.

Juhatus võttis arvesse, et Jaak Madison on eelmisel aastal sooritatud väärteo eest karistuse kätte saanud ja kahetseb, et läks vastuollu seadusega.

“Väljaheitmine olnuks juhatuse arvates ebaproportsionaalselt karm karistus,” ütles erakonna esimees Mart Helme. „Samas on selge, et ta on kõvasti kahjustanud usaldust enese vastu. Selle taastamine nõuab temapoolset pingutust.“

„Kahetsen, et läksin vastuollu seadusega. Palun andestust, et minu mõtlematu tegu möödunud aastal on põhjustanud mainekahju nii erakonnale kui riigikogule,” ütles Jaak Madison.

“Noore mehena saab Madison võimaluse Eesti rahvale oma edasiste tegudega tõestada, et ta on teinud juhtunust oma järeldused,” lisas Helme.