Alanud kooliaastaks on Koolitööde AS viinud infosüsteemis puudumisandmete pidamise vastavusse andmekaitse nõuetega, teatas andmekaitse inspektsioon.

Seekordne järelseire kätkes endas kümne juhuslikult valitud kooli kontrollimist eKooli süsteemi kasutamisel. Inspektsioon tuvastas, et varem ilmnenud puudused õpilaste puudumisarvestuse pidamisel on kõrvaldatud.

"Sarnaseid, internetipõhiseid õppeandmete infosüsteeme, on Eesti koolides kasutusel teisigi, mille suhtes oleme samuti otsustanud viia läbi isikuandmete kaitse alased kontrollid," sõnas inspektsiooni järelevalveosakonna direktor Kaja Puusepp.

Möödunud aastal alustas andmekaitse inspektsioon riiklikku järelevalvet eKooli infosüsteemi üle, mille tulemusel tegi käesoleva aasta mais Koolitööde AS-le ettepaneku õpilaste andmete korrektseks säilitamiseks.

Isikuandmete kaitse seadus nõuab, et tagantjärele peab olema võimalik kindlaks teha, millal, kelle poolt ja milliseid isikuandmeid salvestati, muudeti või kustutati või millal, kelle poolt ja millistele isikuandmetele andmetöötlussüsteemis juurdepääs saadi - peavad olema logifailid.

Mais kinnitas inspektsioon, et ei tuvastanud isikuandmete lekkimise või väärkasutamise ohtu, kuid tegi ettepaneku õpilaste puudumisandmete korrektseks säilitamiseks, mis siis olid seadusega vastuolus.