eKooli haldava Koolitööde AS-i müügi peamiseks põhjuseks nimetasid osanikud ettevõtet toetanud riskikapitalifondi Baltic SME Fund plaanipärast väljumist projektist.

Fondi haldava BaltCapi juhtivpartner Peeter Saks ütles, et tegu oli hea investeeringuga: „eKool on BaltCapi investeerimisperioodi jooksul teinud läbi suure arengu – täna kasutab keskkonda valdav osa Eesti õpetajaid, õpilasi ja lapsevanemaid. See on suur kordaminek ja me oleme saavutatuga rahul.“

OÜ Kriit juhataja Üllar Jaaksoo sõnul on uute investorite ring hästi tasakaalustatud ja erinevate valdkondade kogemustega: nende seas on online-keskkondade ettevõtjaid, IT-äri arendajaid, investeerimispankureid, haridusvaldkonna asjatundjaid ja teisi.

Uued omanikud kavatsevad arendada eKooli päeviku, õppekavade ja tunniplaani keskkonnast igakülgseid koolivajadusi ühendavaks platvormiks, kindlasti eÕpikute ja eÕppe alal. „eKool on meie jaoks eelkõige missiooniga ärivõimalus, millel on palju arenguruumi, kuid otsuseid tuleb teha kaalutletult, kõiki osapooli kaasates ja mõistlikult,“ märkis Jaaksoo.

Üks esimesi plaane on luua eKooli juurde haridusspetsialistidest, koolijuhtidest, lapsevanematest ja teistest valdkonna inimestest koosnev nõukoda, kes saavad keskkonna arenduses senisest aktiivsemalt kaasa rääkida. „Nõukoda aitaks ühendada nii avaliku kui ka ärisektori tugevused ja muuta keskkonda funktsionaalsemaks,“ selgitas Jaaksoo.

Senine tegevjuht ja üks senistest eKooli osanikest Sten Soosaar lahkub eKooli meeskonnast ja annab strateegilise juhtimise üle Üllar Jaaksoole.

eKool loodi 2002. aastal Vaata Maailma Sihtasutuse poolt eesmärgiga muuta kooli ja kodu vaheline suhtlemine efektiivsemaks. 2005. aastast tänaseni on seda arendanud Koolitööde AS.