EKEI direktori Üllar Lanno sõnul oli kohtumine edukas ning alliansi liikmeks otsustati võtta ka seni veel esindamata Aafrika kohtuekspertiisiasutuste katusorganisatsioon, teatas justiitsministeerium.

„Seni on olnud alliansi liikmeid viis: Euroopa, Aasia, Austraalia, Põhja-Ameerika ning Ladina- ja Lõuna-Ameerika kohtuekspertiisiasutuste katusorganisatsioonid,“ täpsustas Lanno.

„ Maailma strateegiline allianss on kohtuekspertiisi kõrgeima taseme kohtumine, kus arutatakse küsimusi, mille mõjul on võimalik pikemas perspektiivis ühtlustada kuritegude tõendamise tegevusi, andmevahetuse tõhustamist ning kvaliteedistandardeid. Võrgustike põhieesmärk parimate praktikate rakendamine ja seda maailma igas riigis,“ ütles EKEI direktor.

Ülemaailmse kohtuekspertiisi strateegilise alliansi ehk IFSA loomise idee sündis 2004. aastal ning kolm aastat hiljem allkirjastasid Interpoli rahvusvahelise kohtuekspertiisi ja kriminalistika sümpoosiumil Euroopa, Põhja-Ameerika, Austraalia ning Ladina- ja Lõuna Ameerika kohtuekspertiisiasutuste katusorganisatsioonid kohtuekspertiisi ja kriminalistikaalase ühistegevuse memorandumi.

Alliansi laienemine toimus 2010. aastal, kui liikmeks võeti Aasia kohtuekspertiisiasutuste katusorganisatsioon ning nüüd, aastal 2011 Aafrika. Allianssi moodustavates võrgustikes tõusis laborite koguarv sellega peaaegu 1200 liikmeni.