Taklaja ütles Delfile, et ETV+ turuosa, mis märtsis oli 0,9 protsenti, pole venekeelsete kanalite seas kõige madalam. "Näiteks kanali 3+ osakaal oli märtsis 0,8 protsenti, väiksemad on ka Pjatnitsa, CTC ja teised," sõnas ta.

Vaadatavuse osakaal näitab sisuliselt telerivaatamisele kulutatud aega, mis on ainult pool tõest. Kui uurida vaatajate arvu, siis selgub, et ETV+ oli kuu lõikes kõigist venekeelsetest kanalitest suurima vaatajaskonnaga. Nimelt vaatas märtsis ETV+ vähemalt 15 minutit 352 000 inimest, PBK-d 345 000 ja RTR Planetat 301 000 vaatajat.

"Neid kahte näitajat – vaatajate arv ja vaatamisaja osakaal – koos vaadates on ühelt poolt selge, et ETV+ on hästi täitnud eesmärgi jõuda võimalikult paljude inimesteni, aga programmi tuleb edasi arendada nii, et inimesed vaataksid ETV+ kanalit kauem," märkis Taklaja. Selleks oleks vaja toota rohkem omasaateid ja osta eksklusiivsemaid sarju ning filme, ent siin tõusevad päevakorda rahalised küsimused.

Aastal 2014, kui toonane valitsus tegi ETV+ suhtes oma esimesed otsused, taotles ERR-i juhatus aastaprogrammi jaoks 4 miljon eurot, kuid seda ei saadud. Lähtuti absoluutsest miinimumist 2,5 miljonit, millega oleks ekspertide hinnangul võimalik telekanalit teha ning sellele miinimumtasemele on ka jäädud: ülemöödunud aastal oli ETV+ eelarve 2,8 miljonit eurot, möödunud aastal 2,6 ja sel aastal 2,7 miljonit eurot.

Nende vahenditega toodab ETV+ tööpäeviti hommikusaadet "Kohv+" ja õhtuti 45 minuti jagu originaalsaateid, nagu debatt "Kes keda?", uuriv ajakirjandusmagasin "Insight" või mälumäng "Eesti gloobus", lisaks igapäevane pooletunnine "Aktuaalse kaamera" uudistesaade ja erisaated tähtpäevade puhul. Ka välismaiste filmide-sarjade puhul ei saa ETV+ kahjuks lubada endale väga palju suure vaatajahuviga sisu, mille esmanäitamine toimuks just sellel kanalil.

"Hoolimata vahendite nappusest on ETV+ auditooriuminäitajad stabiilselt aasta-aastalt kasvanud, programm on muutunud mitmekülgsemaks ja atraktiivsemaks. Venekeelsete kanalite hulgas suurim vaatajaskond näitab selgelt, et ETV+ on hästi üles leitud ning oma rolli info- ja uudisteallikana kätte võitnud," sõnas Taklaja.