EKA kuratooriumi hinnangul on esmatähtis, et Eesti kunstiakadeemias jätkuks kvaliteetne bakalaureuse-, magistri- ja doktoriõpe kõikidel erialadel, mida kool õpetab, teatas Eesti kunstiakadeemia.

Kuratooriumi hinnangul pole EKA finantsseisundi aruande põhjal kuratooriumil põhjust kahelda, et ülikool on jätkusuutlik, kui uut õppehoonet ei rajata omavahenditest.

Sihtasutus Archimedes on teada andnud, et soovib tagasi uue hoone ehitamiseks ettemaksuna antud 2,25 miljonit eurot. Kuratoorium leiab, et Eesti kunstiakadeemia on tegutsenud heauskselt ning tuginenud oma senises tegevuses kalitsuse, Archimedese ning haridus- ja teadusministeeriumi otsustele, kulutades Archimedese eraldatud raha sihipäraselt.

Seepärast ei pea kuratoorium õigeks, et Eesti kunstiakadeemia peab Archimedese raha tagasi maksma oma vahenditest. Nõnda soovitab kuratoorium, et akadeemia uue õppehoone rahastamisotsuse langetanud valitsus kompenseerib Archimedese esmase investeeringu kooli uude õppehoonesse.

Kuratoorium peab oma sõnul oluliseks, et Archimedese toetus, mida ei kasutata Eesti kunstiakadeemia uue õppehoone rajamiseks, suunatakse kunsti- ja kultuurihariduse edendamiseks.

Kui sihtasutus Archimedes ei toeta rahaliselt Eesti kunstiakadeemia uue õppehoone rajamist, soovitab kuratoorium kooli juhtkonnal mitte rutata uue õppehoone rajamisega ning kaaluda ka teisi alternatiive, vaadates ka uuesti läbi ruumide vajaduse ning funktsiooni.

Kuratoorium teeb haridus- ja teadusministeeriumile ettepaneku, et Eesti kunstiakadeemia uue õppehoone rajamine oleks järgmisel, so 2014–2020 struktuurvahendite perioodil haridus- ja teadusministeeriumi ja Eesti valitsuse prioriteet.